Hádzaná: V semifinále SP obhajca s ŠKP a Prešov s Košicami

01.02.2007 Celý región

Bratislava 1. februára (TASR) - V semifinále Slovenského pohára hádzanárov sa v sobotu v prešovskej Tatran Handball aréne stretne obhajca trofeje z MŠK SIRS ...
Bratislava 1. februára (TASR) - V semifinále Slovenského pohára hádzanárov sa v sobotu v prešovskej Tatran Handball aréne stretne obhajca trofeje z MŠK SIRS Považská Bystrica s ŠKP Bratislava a domáci Tatran Prešov s 1. MHK Košice.

O zložení semifinálových dvojíc rozhodol vo štvrtok žreb v sídle Slovenského zväzu hádzanej v bratislavskom Dome športu. Sobotňajší program v dejisku záverečného turnaja otvoria o 16.00 Považania duelom s ŠKP a o 18.00 bude nasledovať východniarske derby. Víťazi semifinálových súbojov postúpia do nedeľňajšieho finále (11.00), v ktorom sa nerozhodne len o novom držiteľovi Slovenského pohára, ale aj o družstve, ktoré získa právo štartovať v Pohári víťazov pohárov 2007/08. Celkový víťaz navyše zinkasuje aj prémiu 10.000 korún.
Trofej na prvom vrchole sezóny obhajujú hráči úradujúceho majstra z P. Bystrice, ktorí si vlani vo finále poradili s Košičanmi, no keďže neskôr získali aj majstrovský titul, uprednostnili Ligu majstrov a v PVP účinkoval ich finálový súper z Košíc.
Semifinálové kvarteto vzišlo zo stredajších štvrťfinálových súbojov, v ktorých ani jeden z tímov nevyužil výhodu domáceho prostredia. Prešov po úvodnom zaváhaní vyhral jednoznačne v Sečovciach, Považská podobne pohodlne v Hlohovci, ŠKP sa viac natrápilo v Topoľčanoch a až po dráme v predĺžení sa do semifinále prebojovali z Nových Zámkov Košičania.

Program záverečného turnaja SP:
sobota, 3. februára:
ŠKP Bratislava - MŠK SIRS Považská Bystrica (16.00)
Tatran Prešov - 1. MHK Košice (18.00)

nedeľa, 4. februára: finále (11.00)
 

Vyberte región